29 листопада 2022 р.

Цикл годин спілкування для учнів 5-8 класів "Спілкування без конфліктів!"

В рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" соціальним педагогом Шкворець Л. Д. було розпочато проведенння циклу годин спілкування з учнями 5-Б, 6-А та 6-В класів. Години спілкування проводилися як в режимі офлайн, так і онлайн.

Соціальний педагог розширила знання учнів про "конфлікт", показала на прикладах ефективні шляхи розв’язання конфліктних ситуацій, познайомила зі стратегіями розв'язання конфліктів.

Виконавши вправу "Ми творимо" учні переконалися, що завдання отримали одне, але кожен по різному виконав його -  тому і виходів із конфліктних ситуацій є багато.

 
       
Ліцеїсти переконалися, щоб  довести до свого співрозмовника свою точку зору, свій задум, свій намір потрібно вміти правильно і детально його пояснити.
 
Пам’ятайте: в конфлікті завжди винні обидві сторони. На примирення йде той, хто моральніший, мудріший, сильніший духом. 
Вибір залишається за вами!

25 листопада 2022 р.

Нове обладнання для кабінету фізики

Колектив Кам'янського ліцею №1 висловлює щиру вдячність ТОВ "Кам'янка елеватор" за надану спонсорську допомогу у придбанні для опорного закладу громади обладнання для кабінету фізики. Отримали інтерактивну дошку з проєктором та ноутбук для вчителя, прграмне забезпечення mozaBook а також лабораторні комплекти " Механіка", " Молекулярна фізика і термодинаміка", "Геометрична і хвильова оптика". Демонстраційні набори з оптики, механіки, молекулярної фізики; набір датчиків для вимірювання сили та прискорення, температури, світла та кольору. Це дасть змогу більше зацікавлювати учнів технікою та розвивати схильність до фізики. Адже це вкрай перспективний напрямок для подальшої профорієнтації ліцеїстів.

22 листопада 2022 р.

Сенсорна кімната в закладі освіти

Реалії сьогодення дають зрозуміти кожному, що психологічне та психічне здоров'я є важливим компонентом розвитку самодостатньої особистості. Освітня траєкторія Кам'янського ліцею №1 не обмежується лише навчанням, а й робить вагомий акцент на психологічному розвитку особистості дитини, збереженням позитивного психоемоційного налаштування учнів. Вагомий внесок в розвиток цього напряму внесла компанія Scatec Ukraine, профінансувавши створення сенсорної кімнати, яка уже доступна та використовується в закладі.

16 листопада 2022 р.

Години спілкування "Всі ми різні, всі ми рівні!"

  З нагоди Міжнародного дня толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, звичок толерантної поведінки соціальним педагогом Шкворець Л. Д. було проведено години спілкування з учнями 5-Б та 5-А класів "Всі ми різні, всі ми рівні". Учні переглянули і активно обговорили відеоролики "Всі ми рівні, всі ми різні" та "Подарунок". Створили асоціативний ряд до слова "толерантність". Завзято виконали інтерактивні вправи за допомогою своїх цифрових пристроїв. Соціальний педагог ознайомила п'ятикласників з порадами щодо розвитку звичок толерантної поведінки. На завершення учні поринули у вебквест з даної тематики.
Для учнів 2-6 класів у класрумах було дистанційно запропоновано переглянути тематичний ролик "Міжнародний день толерантності» та виконати інтерактивні вправи.
    Проведені заходи дали можливість школярам ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність врятує світ.
Будьмо толерантними!!!

Будьмо толерантними щодня!

       До дня толерантності учні 3 класів взяли участь у онлайн-заході "Будьмо толерантними щодня!". Під час спілкування визначали, що ж означає бути толерантним та чи дійсно це є необхідним для нашого суспільства. Переглянули мультфільм "Подарунок" та обговорили його головний посил. Запрошуємо всіх переглянути цей чудовий мультфільм.

9 листопада 2022 р.

День української писемності та мови

          💛💙

9 листопада - День писемності та мови. 

 В украЇнській абетці є літера, що робить нашу мову унікальною і неповторною, це літера Ї. 

 Від тихої маминої колискової до всесвітньо відомого гімну пронесла літера Ї вогники віри і свободи.

 Свій вірш декламує Поліна Касян, учениця 6-А класу Кам‘янського ліцею 1. 

ХІІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка-2022-2023


 

        Протягом жовтня 2022 року в Кам'янському ліцеї №1 проходив І етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

          05.11.2022 року на базі нашого закладу  проведено ІІ етап конкурсу, в якому взяли участь 29 учнів закладів загальної середньої освіти Кам’янської міської ради. 

Діти мали змогу розкрити творчі здібності, виконуючи завдання ІІ етапу  Конкурсу.

За результатами проведення ІІ етапу Конкурсу, на підставі рішення журі юні ліцеїсти вибороли призові місця :

№ з/п

Клас

П.І.П. учня/ учениці

Місце

П.І.П. вчителя

1

5-А

Глєбова Аліна

І

Алексєєнко О.Б.

2

5-Б

Гейко Аліса

ІІІ

Небилиця Л.М.

3

6-А

Касян Поліна

ІІ

Буряк О.С.

4

6-В

Ісакова Вікторія

ІІІ

Небилиця Л.М.

5

7-А

Харченко Каміла

ІІ

Чупак О.Й.

6

8-А

Фесенко Артур

ІІ

Серга Т.В.

7

8-В

Кузява Анна

І

Котляр А.М.

9

9-Б

Музиченко Софія

ІІ

Худієва Н.В.

10

10-Б

Черненко Вікторія

ІІ

Коновал О.І.

11

11-Б

Заболотня Софія

І

Буряк О.С.

 Успіхів та натхнення учням та їх наставникам!