28 лютого 2023 р.

Волонтерська діяльність закладу у перший рік війни

 Для багатьох українців четвер, 24 лютого 2022 року, розділив життя на «до» і «після». До страшної дати в багатьох була розміреність, стабільність, улюблена робота, захоплення і, як виявилося згодом, усе, що потрібне для щастя. А «після» асоціюється з жахіттями війни, обстрілами, бомбардуваннями і страхами насамперед за життя дітей. Багато людей втратили рідних, домівки, зазнали поранень.

І тут історія у кожного своя…Тож наскільки і як змінилося життя великого згуртованого колективу (учнів, педагогів, батьків) комунального закладу «Кам’янський ліцей №1 Кам’янської міської ради Черкаської області» після 24 лютого?

Відкриття Дошки пам’яті «ДОЗЕМНИЙ УКЛІН ЗАХИСНИКАМ»



Напередодні річниці повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, 21 лютого 2023 року в комунальному закладі «Кам’янський ліцей №1 Кам’янської міської ради Черкаської області» відбулося відкриття Дошки пам’яті «ДОЗЕМНИЙ УКЛІН ЗАХИСНИКАМ», присвячене випускникам минулих років, які віддали своє життя заради майбутнього України, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.
Допоки ми живі - житиме пам’ять про наших ГЕРОЇВ! Саме вони щодня зустрічатимуть і проводжатимуть своїм поглядом кожного і нагадуватимуть, що віддали своє життя, аби ми жили у мирній і квітучій Україні. Низький уклін батькам та рідним, які виховали справжніх патріотів нашої держави!

СЛАВА УКРАЇНІ!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!! ВІРИМО У ПЕРЕМОГУ УКРАЇНИ!!!



10 лютого 2023 р.

Про шкідливі звички: паління

      Профілактика шкідливих звичок серед учнівського середовища є завжди актуальною. Сьогодні учні 10 класів долучилися до години спілкування з практичним психологом ліцею, де спільно обговорили причини паління та його вплив на організм людини. Також розглянули небезпеку популярного на сьогодні серед молоді паління електронних сигарет (вейпінгу). 

9 лютого 2023 р.

День безпечного Інтернету у 2-4 класах

 Соціальним педагогом Шкворець Л.Д. було проведено години спілкування для учнів 2-4  класів "Безпека дітей в Інтернеті" до Дня безпечного Інтернету (навіть при відключеннях світла). 

Ліцеїсти з цікавістю переглянули відеоролик "Корисні підказки. Інтернет". 

 
   
Соціальний педагог акцентувала увагу дітей на "6 правилах розумного користувача Інтернету".
 

Учні вміло складаючи пазл закріпили основні правила безпеки в Інтернеті.

 
Дітям дуже сподобалося працювати з лепбуком "Безпечний Інтернет".
   
                
  

Працюючи за комп'ютером та смартфонами учні з захопленням виконали тематичні інтерактивні вправи. Перевірили свої знання з правил безпечної роботи в Інтернеті пройшовши тест, а учні 3-4 класів взяли участь у вебквесті "День безпечного Інтернету 2023".

  

 

  

Для учнів, які навчаються дистанційно в Classroom розміщено цікаві завдання.

  

Разом для найкращого Інтернету!

8 лютого 2023 р.

Переможці ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад 2022-2023 н.р.

#Камянка_ліцей_1 Досягнення учнів- це радість для вчителів, підтвердження значущості наполегливої праці! Цьогорічними переможцями ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з біології та хімії 2022-2023 н.р. - 8 клас, Кузява Анна І місце з біології (учитель Сірченко Т.П.) та ІІІ місце з хімії (учитель Шамрай Т.А.) , 9 клас - Ревенко Олександр- ІІІ місце з біології ( вчитель Ноздренко Л.В), з історії- учениці 10-А класу Матірна Поліна( вчитель Шрамко Лілія Сергіївна) та 11-Б класу Заболотня Софія( вчитель Рубанович Лідія Олексіївна). А серед переможців ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства є учень 11-Б класу Прудкий Богдан ( вчитель Рубанович Лідія Олексіївна). Вітаємо учнів і їх наставників з високими результатами, бажаємо творчих злетів, наснаги на нові звершення!

7 лютого 2023 р.

"Конфлікт: пастка чи крок до успіху?"

       Профілактика конфліктності в освітньому середовищі не можлива без постійного спілкування із  здобувачами освіти щодо природи конфлікту, поведінки під час конфліктних ситуацій та шляхів їх вирішення. Тому з учнями 7 класів на годині спілкування із практичним психологом закладу на тему "Конфлікт: пастка чи крок до успіху?" розглянули причини та наслідки конфліктів, визначили стратегії поведінки в конфліктних ситуаціях та обрали найефективніший із них. А також звернули увагу на те, як зробити конфлікт кроком до власного успіху!