21 березня 2024 р.

Безпечне освітнє середовище у воєнний і післявоєнний період: практики підтримки дітей і педагогів

Соціальний педагог Шкворець Л.Д. та практичний психолог Холоденко М.І. 20.03.2024 взяли участь у соціально-психологічному інтенсиві на тему: «Безпечне освітнє середовище у воєнний та післявоєнний період. Практики підтримки благополуччя дітей та педагогів», який організували спеціалісти КНЗ «ЧОІПОПП Черкаської обласної ради».


У ході практичної лінійки інтенсиву практичні психологи, соціальні педагоги, вихователі, класні керівники, педагоги-предметники, керівники закладів освіти обмінювалися практиками підтримки дітей та дорослих, секретами створення та забезпечення психологічно комфортного середовища для здобувачів освіти, педагогічних працівників.
Працівники психологічної служби ліцею №1 презентували досвід роботи творчої групи працівників психологічної служби Черкаської області ««Психологічні хвилинки» як засіб стабілізації психологічного стану та позитивного налаштування здобувачів освіти».

Фахівці ознайомили колег з сайтом «Кейс психологічних хвилинок», до якого вбудовано понад 70 авторських відеороликів психологічних хвилинок та надали поради з їх практичного використання, презентували проморолик "У пошуках хюґе" .

86 учасників інтенсиву актуалізували знання, уміння та навички упорання із безпековими загрозами; отримали практичні інструменти подальшого розвитку соціально-психологічної стійкості, гнучкості і здатності до післякризового відновлення і зростання; покращили власний безпековий організаційний менеджмент; здійснили рефлексію копінгових, адаптаційних та відновлювальних процесів. І на завершення як психологічний бонус – хороший настрій і відчуття професійної приналежності!
Переглянути відеозапис соціально-психологічного інтенсиву можна за покликанням https://youtu.be/j79Cepajm-c

Немає коментарів:

Дописати коментар